pocu
Programul Operational Capital Uman 2014-2020 | Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti
Obiectiv specific 3.8 Cresterea numarului de angajati care beneficiaza de noi instrumente, metode, practici etc, de management al resurselor umane si de conditii de lucru imbunatatite in vederea adaptarii activitatii la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligenta conform SNCDI

Resurse Managementul Sustenabil

Rolul ecoturismului in dezvoltarea sutenabila

Potentialul perceput al ecoturismului ca instrument eficient pentru dezvoltarea durabila este principalul motiv pentru care unele tari il adopta si il includ in strategiile de dezvoltare economica si conservare. Ecoturismul, ca turism alternativ, implica vizitarea zonelor naturale pentru a invata, a studia sau a desfasura activitati ecologice, adica un turism bazat pe experienta in natura, care permite dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor locale.

Turismul ecologic, resursele naturale, patrimoniul cultural, stilul de viata rural si un turism integrat reprezinta un tip de activitati economice locale. Eco-turismul contribuie la conservarea biodiversitatii; ajuta la dezvoltarea comunitatii, oferind surse alternative de trai pentru comunitatea locala; implica o actiune responsabila din partea industriei turistice si a turismului; promoveaza intreprinderile mici si mijlocii din domeniul turismului; necesita cel mai mic consum posibil de resurse naturale; subliniaza participarea locala, proprietatea si oportunitatile de afaceri, in special pentru oamenii din mediul rural; si, mai presus de toate, include experientele de invatare.

Ecoturismul trebuie sa tina cont de implicatiile sociale, economice si de mediu, pentru a reusi. Scopul acestui studiu este modul in care ecoturismul si dezvoltarea durabila pot fi evaluate, si, dea semenea, sugereaza modalitati de imbunatatire a practicilor ecoturistice actuale. Care sunt beneficiile pe care ecoturismul le poate aduce, care este legatura dintre ecoturism si dezvoltarea durabila, afati din materialul urmator care abordeaza acest tip de turism practicat in in Turcia si Europa.