pocu
Programul Operational Capital Uman 2014-2020 | Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti
Obiectiv specific 3.8 Cresterea numarului de angajati care beneficiaza de noi instrumente, metode, practici etc, de management al resurselor umane si de conditii de lucru imbunatatite in vederea adaptarii activitatii la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligenta conform SNCDI

Resurse Managementul Sustenabil

Rolul ecoturismului in dezvoltarea sutenabila

Potentialul perceput al ecoturismului ca instrument eficient pentru dezvoltarea durabila este principalul motiv pentru care unele tari il adopta si il includ in strategiile de dezvoltare economica si conservare. Ecoturismul, ca turism alternativ, implica vizitarea zonelor naturale pentru a invata, a studia sau a desfasura activitati ecologice, adica un turism bazat pe experienta in natura, care permite dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor locale.

Turismul ecologic, resursele naturale, patrimoniul cultural, stilul de viata rural si un turism integrat reprezinta un tip de activitati economice locale. Eco-turismul contribuie la conservarea biodiversitatii; ajuta la dezvoltarea comunitatii, oferind surse alternative de trai pentru comunitatea locala; implica o actiune responsabila din partea industriei turistice si a turismului; promoveaza intreprinderile mici si mijlocii din domeniul turismului; necesita cel mai mic consum posibil de resurse naturale; subliniaza participarea locala, proprietatea si oportunitatile de afaceri, in special pentru oamenii din mediul rural; si, mai presus de toate, include experientele de invatare.

Ecoturismul trebuie sa tina cont de implicatiile sociale, economice si de mediu, pentru a reusi. Scopul acestui studiu este modul in care ecoturismul si dezvoltarea durabila pot fi evaluate, si, dea semenea, sugereaza modalitati de imbunatatire a practicilor ecoturistice actuale. Care sunt beneficiile pe care ecoturismul le poate aduce, care este legatura dintre ecoturism si dezvoltarea durabila, afati din materialul urmator care abordeaza acest tip de turism practicat in in Turcia si Europa.

Analiza sustenabilității lanțului de aprovizionare farmaceutică

Modelele actuale de consum și de producție contribuie în mod constant la creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la problema dezvoltării durabile. Creșterea gradului de conștientizare socială și ecologică a societății se manifestă printr-o presiune semnificativă pusă asupra companiilor de a implementa soluții mai durabile. Lanțul de aprovizionare farmaceutică acordă o atenție specială sustenabilității datorită naturii afacerii sale, în acest context, dezvoltând un set de acțiuni pentru atingerea obiectivelor prevăzute.

În acest material este prezentat un studiu detaliat al sustenabilității în lanțurile de aprovizionare farmaceutică în vederea identificării principalilor factori care determină funcționarea durabilă a acestor sisteme. Factorii identificați reprezintă un set de categorii care acoperă cele trei dimensiuni ale sustenabilității. Rezultatele demonstrează că companiile de vârf în domeniul sustenabilității din sectorul farmaceutic s-au angajat să întreprindă diverse inițiative pentru a-și atinge scopurile și obiectivele de sustenabilitate. De asemenea, s-a constatat că, deși companiile farmaceutice aparțin aceluiași sector, acestea raportează în mod diferit problemele de sustenabilitate, eventual existența unor condiții externe și interne care influențează strategia de afaceri în contextul dezvoltării durabile.

Spre un sistem sustenabil de dezvoltare a medicamentelor

Dezvoltarea de medicamente a devenit activitatea exclusivă a marilor companii farmaceutice. Cu toate acestea, producția de noi medicamente a scăzut în ultimul deceniu, iar prețurile noilor medicamente au crescut constant, ceea ce a dus la probleme privind achiziționarea lor pentru mulți pacienți. Analizând istoricul dezvoltării medicamentelor și a industriei farmaceutice, prezentul material identifică principalii factori care au cauzat acest eșec al sistemului. Deși s-au sugerat multe soluții pentru a stabili sistemul de dezvoltare al medicamentelor, autorii materialului au considerat că este necesară o combinație de reforme ale sistemelor de reglementare și brevetare pentru a face dezvoltarea medicamentelor sustenabilă. Aceste reforme trebuie combinate cu acordarea unui rol mai larg și a unui acces deschis al institutelor publice de cercetare în descoperirea, evaluarea clinică și evaluarea siguranței noilor medicamente.

Organizații inovatoare în dezvoltarea noilor medicamente: evaluarea sustenabilității din industria biofarmaceutică

Modul în care noile medicamente sunt descoperite și aduse pe piață s-a schimbat fundamental în ultimii 30 de ani. Acest material prezintă o perspectivă a acestui proces, prin realizarea unei analize a acestui domeniu în Statele Unite ale Americii. Studiile anterioare au arătat că companiile biotehnologice au contribuit în mod semnificativ la aprobarea de către US Food and Drug Administration a unor noi entități moleculare până la mijlocul anilor 1980, când aceste tendințe au trecut pe o pantă descendentă. Traiectoriile și tendințele observate în timpul acestei analize ridică întrebări fundamentale cu privire la inovatorii biofarmaceutici și la sustenabilitatea întreprinderilor care dezvoltă medicamente. Care este rolul biotehnologiei în industria farmaceutică, cum contribuie cercetarea și dezvoltarea la sustenabilitatea acestui domeniu și care este motorul inovării pentru obținerea competitivității afalți din analiza următoare.